Caută
  • Mobier

Este adevarat ca mastile de calorifer bocheaza caldura caloriferului? Un mit demascat.

Actualizată în: 15 dec. 2020

Caloriferele incalzesc o camera prin convectie- aerul cald iese din calorifer si se duce spre tavan, apoi este transportat prin jurul camerei, incalzind-o pe toata.

Eficienta caloriferului nu poate fi diminuata din cauza unei masti pentru acesta. Cu toate acestea, o masca facuta neprofesional poate opri aerul cald din a fi distributi in mod egal. Acest lucru se poate intampla in cazul unor materiale de slaba calitate sau in cazul unei masti care nu este facuta pe comanda. O masca mult prea mica sau mult prea mare raportata la dimensiunile caloriferului poate intr-adevar sa impiedice disiparea eficienta a caldurii, insa acest lucru este foarte usor de evitat prin comandarea unei masti personalizate pentru caloriferul in cauza

Pentru a face caloiferul sa ramana eficient in continuare, este necesar sa fie suficient spatiu intre calorifer si masca sa. Este recomandat ca masca caloriferului sa fie mai mare decat caloriferul cu minim:

  • 40mm in latime

  • 30mm in inaltime

  • 20mm in adancime

Spatiul dintre acestea va permite cladurii sa ajunga mai usor si mai uniform in camera, in ciuda mastii de calorifer.


In acest caz optim, masca de calorifer imbunatateste semnfinicativ disperarea caldurii in camera, deoarece o directioneaza mai mult catre interiorul camerei decat in partea superioara, catre tavan. Deci se poate afirma cu tarie ca o masca de calorifer nu imbunateste doar aspectul camerei, ci de asemenea o face si putin mai calduroasa.

154 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate